• Mетална индустриска конструкција, 24 часа работа,

• 400 MHz 32-битен ARM9 процесор со 128 MB SDRAM, 128 MB флеш меморија,

• Лесно се поставуваат медиуми и рибони за печатење,

• Брзина на печатење до 6 инчи во секунда на 300 dpi,

• Флексибилни опции за поврзување вклучувајќи USB, RS232, Ethernet,

• BarTender Free Windows драјвери и софтвер за дизајн на етикети.